Radionica "Alternativni izvori električne energije" u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja

Autor/izvor: Bazgin
Datum objave: 21.09.2012.

Tjedan cjeloživotnog učenja, nacionalna je obrazovna kampanja koja na jednostavan način, na temelju izravnih obraćanja građanima, potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja.
UNESCO-va inicijativa pokrenuta je 1999. godine svake se godine obilježava u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.U Tjednu cjeloživotnog učenja Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u suradnji s partnerima, između ostalih i Učilištem ADDENDA, razvija projekt s događanjima u svim dijelovima Republike Hrvatske, koji će građanima omogućiti upoznavanje s mogućnostima obrazovanja i učenja.
Cjeloživotno učenje je proces stjecanja znanja, vještina i kompetencija koje utječu na osobni rast pojedinca, njegovu ulogu u građanskom i društvenom životu, te podižu razinu profesionalnosti u radu.
Predavanje će se sastojati od slijedećih tema:

  • Obnovljivi izvori energije, Energija Sunca
  • Fotonaponski autonomni izvori napajanja
  • Fotonaponske elektrane , općenito
  • Postupak i tehnički uvjeti priključenja fotonaponske elektrane na distribucijsku mrežu.
  • Novosti vezane uz regulativu korištenja obnovljivih izvora energije fotonaponskih postrojenja te povlaštenih proizvođača.
  • Uloga "Hrvatskog operatora tržišta energije (HROTE)" u poticanju primjene fotonaponskih sustava.
  • Stanje i perspektive korištenja fotonaponskih sustava u Europskoj uniji s osvrtom na trenutačno stanje u Hrvatskoj.
  • Diskusija, pitanja i odgovori

Radionica je besplatna i održati će se u Utorak 25.09.2012 od 17:00-20:00h u učilištu ADDENDA - Amfiteatarska 2, Pula.
Svi zainteresirani mogu više informacija o besplatnim radionicama saznati na brojeve telefona ili e-mail naveden na stranicama http://www.uciliste-addenda.hr,ili osobno u prostorijama Učilišta Addenda, Amfiteatarska ulica 2, Pula svakim radnim danom od 8:00-12:00 i 16:00-20:00h.
Prijava je obavezna zbog ograničenog broja polaznika.
>