Sukladno razvitku poslovanja i povećanju obima posla tražimo djelatnika/cu

Sukladno razvitku poslovanja i povećanju obima posla povećavaju se i naše potrebe za stručnim kadrom elektrotehničke / strojarske ili sl.struke. Natječaj za popunjavanje radnog mjesta otvoren je do 01.03.2018. te pozivamo zainteresirane da nam dostave svoj životopis i prijavu.

Promjena radnog vremena poslovnice na adresi Starih statuta 4, Pula

Obavješavamo Vas da smo sukladno trenutnim okolnostima kroz naredni period promijenili radno vrijeme poslovnice na adresi Starih statuta 4,
SOLAR-LED-PELET-PULA
solarna oprema, led rasvjeta, peći na pelet
Ponedjeljak - Petak
09.00 - 16.00
Subota
09.00 - 13.00

Objavljen natječaj za provedbu Operacije 4.1.3. “Korištenje obnovljivih izvora energije“

Obavještavamo sve zainteresirane da je objavljen Natječaj za provedbu podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ - provedba Operacije 4.1.3. “Korištenje obnovljivih izvora energije“. Korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava sukladno Zakonu o poljoprivredi osim fizičkih i pravnih osoba

Sukladno povećanju obima posla i otvorenju nove poslovnice tražimo djelatnike

Sukladno razvitku poslovanja i povećanju obima posla povećavaju se i naše potrebe za novim stručnim kadrovima. Ukoliko ste elektro ili tehničke struke, spremni na stalno učenje i usavršavanje javite nam se. Radi povećanog obima posla i otvorenja nove poslovnice tražimo djelatnike

Otvorenje fotonaponske elektrane "RITEH-1" na lokaciji Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci

U petak, 04. srpnja 2014. godine, održano je svečano otvaranje fotonaponske elektrane „Riteh-1“ koja se nalazi na lokaciji Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. U realizaciji ovog projekta, osim stručnjaka Fakulteta i nekoliko tvrtki koje su svojim donacijama omogućili ostvarenje ovog projekta u samoj realizaciji ovoga projekta sudjelovala je i tvrka Bazgin d.o.o.

Otvorena prva specijalizirana maloprodajna trgovina solarnom opremom u Puli i Istri

Slušajući potrebe i želje dosadašnjih klijenata s radošću Vas obaviještavamo da smo 20. Svibnja 2014. otvorili specijaliziranu maloprodajnu trgovinu solarnom opremom, led rasvjetom i pećima na pelet u Puli i Istri pod nazivom "SOLAR-LED-PELET"! Primarni program naše maloprodaje je cijelokupna oprema za solarne sisteme, fotonaponske sustave , LED rasvjeta, te peći na pelet i popratna oprema

„Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije: mogućnosti uštede i financiranja investicija“"

14. Prosinca 2013. u prostorijama Edukacijskog centra "Višnjan" održana je radionica „Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije: mogućnosti uštede i financiranja investicija“. Radionica je bila namjenjena vlasnicima agroturizama, turističkih objekata i kampova, poljoprivrednicima i poduzetnicima. Predstavnici tvrtke Bazgin d.o.o. su kao predavači sudjelovali na održanoj radionici.

Usvojen novi "Tarifni sustav za proizvodnju električne energije iz OIE i kogeneracije"

31. Listopada 2013, na 122. sjednici Vlade Republike Hrvatske usvojen je novi "Tarifni sustav za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije i kogeneracije". Također, objavljen je i novi "Pravilnik o stjecanju statusa povlaštenog proizvođača električne energije" koji je donesen u istom razdoblju i "Nacionalni akcijski plan za obnovljive izvore energije"

"CROSUN" - PULA
Sajam obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti

Sajam obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti CROSUN održati će se u Puli na lokaciji "Marina Veruda" od 16. do 19. Listopada 2013. u sklopu sajma Pula Boat Fair.
Pozivamo Vas da posjetite naš izložbeni prostor , gdje ćemo Vam predstaviti proizvode i rado odgovoriti na Vaša pitanja

Predavanje u sklopu regionalnog seminara
"Primjena obnovljivih izvora energije"

Pozivamo Vas na regionalni seminar pod nazivom „Primjena obnovljivih izvora energije“,koji će se održati u Labinu, 05.Lipnja.2013, u Srednjoj školi Mate Blažine s početkom u 12:30 sati. Regionalni seminar organizira se u sklopu projekta SEA-R „Sustainable Energy in the Adriatic Regions: Knowledge to Invest“.

Bazgin d.o.o. na "Sajmu energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije" u Labinu

Bazgin d.o.o. izlagao je na “Sajmu energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije” koji je oganizirala IRENA - Istarska Regionalna Energetska Agencija u sklopu SEA-R projekta

Prijedlog izmjena i dopuna Tarifnog sustava za proizvodnju električne energije iz OIEIK

Vlada Republike Hrvatske je na 59. sjednici usvojila Prijedlog izmjena i dopuna tarifnog sustava za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije i kogeneracije.

Vlada u saborsku proceduru uputila Nacrt prijedloga Zakona o energiji

Vlada Republike Hrvatske je na 55. sjednici usvojila Nacrt prijedloga zakona o energiji, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona. Osnovni razlozi donošenja Zakona o energiji proizlaze iz potrebe potpunog usklađenja sa Direktivama Europske unije o zajedničkim pravilima unutrašnjeg tržišta električne energije i o zajedničkim pravilima unutrašnjeg tržišta prirodnog plina.

"Alternativni izvori električne energije" u sklopu "Tjedna cjeloživotnog učenja"

U sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja održati ćemo besplatnu radionicu Alternativnih izvora električne energije i predstaviti Vam energiju Sunca kao alternativni oblik dobivanja električne energije. Radionica će se održati u Utorak 25.09.2012 od 17:00-20:00h u učilištu ADDENDA - Amfiteatarska 2, Pula

 

Novi Pravilnici o stjecanju statusa povlaštenog proizvođača električne energije i Pravilnik o korištenju OIEIK

U N.N službeno su objavljeni novi Pravilnici o stjecanju statusa povlaštenog proizvođača električne energije i Pravilnik o korištenju OIE i kogeneracije.I jedan i drugi pravilnik stupaju na snagu 8.Kolovoza.2012. godine.

Fotonaponski sistemi i solarni toplinski sustavi definirani su kao 'jednostavne građevine'

Još jednom je izmijenjen Pravilnik o jednostavnim građevinama i radovima u dijelu koji se odnosi na sustave za iskorištavanje Sunčeve energije, koji sada očito jasno i nedvosmisleno obuhvaćaju i solarne toplinske sustave i fotonaponske sustave (za proizvodnju električne energije za pokrivanje vlastitih potreba i/ili za isporuku u javnu elektroenergetsku mrežu).

Usvojen prijedlog novog tarfinog sustava za proizvodnju električne energije iz OIE i kogeneracije

Vlada je danas usvojila prijedlog novog tarifnog sustava za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora koji bi trebao potaknuti ubrzano ulaganje u takav način proizvodnje struje. Tarife su se poboljšale za vjetroelektrane, biomasu i male hidroelektrane, dok je ostala ista za geotermalne elektrane i solarne elektrane.

Ministrica Holy do kraja godine najavila Zakon o obnovljivim izvorima energije

Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy najavila je do kraja godine zakon o obnovljivim izvorima energije kojim će se ukloniti prepreke za realizaciju projekata. Najveća prepreka realizaciji projekata obnovljivih izvora energije nije tarifni sustav, već prevelika birokratiziranost i prekomplicirana procedura obzirom da ovo područje pokriva pet zakona, te se nadam da ćemo do kraja ove godine imati Zakon o obnovljivim izvorima energije", istaknula je ministrica.

Prijedlog novog tarifnog sustava za OIE

Kao nastavak kuloarskih priča o promjeni otkupnih tarifa za obnovljive izvore energije, Ministarstvo gospodarstva je ovih dana uputilo službeni prijedlog novog tarifnog sustava za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije i kogeneracije na mišljenje relevantnim ministarstvima, a poziv da daju mišljenje dobili su i HERA, HROTE, HEP OPS, HEP ODS, Zajednica obnovljivih izvora energije pri HGK, HUP i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja.

Najava novih projekata

Predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić prošli su tjedan najavili poskupljenje električne energije. Najavio je da se poskupljenje može očekivati u drugom kvartalu godine. Prvi čovjek HEP-a rekao je da će struja svakako poskupjeti, ali nije mogao reći koliko će iznositi. Najavio je nove tarifne modele koji bi građanima trebali omogućiti kontrolu potrošnje, a time i visine računa.Najavio je i dva nova projekta koja upravo počinju.